Het nieuwe seizoen

2015-20161

Wat staat er allemaal te gebeuren?
We zitten nog middenin de zomer, maar achter de schermen zijn we alweer razend druk met alle voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. En er staat een hoop leuks op stapel!

Tango Extremo
gaat twee grote reprises spelen. De eerste is van de theatershow ‘Havana’ en de tweede is van de voorstelling ‘De Mattheus Passie’. Voor deze voorstelling hebben we dit jaar een andere verteller. Onze vertrouwde Jan Rot kon zich dit jaar niet vrijmaken voor de gehele serie en wordt daarom vervangen door niemand minder dan Peter Faber. Buiten deze voorstellingen heeft Tango Extremo een paar bijzondere muzikale ontmoetingen waar we erg naar uitkijken! Zo zijn zij op 29 oktober aanstaande te gast bij het fantastische Matangi kwartet in de serie ‘Music Pool’ in theater De Regentes. Een absolute aanrader.

Peter-Faber1-300x169

Legendsofmusic speelt dit seizoen twee voorstellingen. Miles! gaat vanwege groot succes in de reprise tijdens de eerste helft van het seizoen. In het tweede gedeelte van het seizoen komt dit nieuwe productieteam met het nieuwe programma Louis! Dit programma gaat uiteraard over Louis Armstrong die je opnieuw leert kennen door de ogen van de vrouwen rond deze legendarisch jazz superster. De traditionele muziek van New Orleans in een actuele versie met als speciale gast de zangeres en actrice Joy Wielkens.

_MG_5275

New York Round Midnight heeft na het overweldigende succes van afgelopen jaar een verlenging van het programma “A night at the club” met maar liefst zo’n 40 voorstellingen.

10668944_780214525353500_7214334856320973317_o

De tours
De ensembles waar Ben in speelt gaan dit jaar weer de hort op naar alle windstreken. Volgende maand tourt Tango Extremo door China en in februari maken zij een lange trip met de Trans Siberië Express en zullen concerten geven door heel Siberië. Het Ben van den Dungen 4-tet is uitgenodigd voor een uitgebreide tournee in het voorjaar in Zuid-Afrika en de derde editie van de Bali Jazz Summerschool is alweer in de voorbereiding. De tours naar Siberië, Zuid-Afrika en Bali zijn nog druk in de planning maar alle andere concerten zijn inmiddels terug te vinden in de agenda op deze website.

Trans-Siberan-Railway-300x186

Nieuwe releases
En last but not least komen er dit seizoen veel nieuwe cd’s uit van de ensembles. New York Round Midnight brengt een cd uit van het programma ‘A night at the club’. In het najaar verschijnen er een live cd en dvd van Nueva Manteca’s ‘Crime’ en komt er een cd- en dvd opname van het theaterprogramma Miles! uit. In september brengt Tango Extremo de cd ‘Havana’ uit waarop alle zogenaamde hits van dit super leuke programma zijn opgenomen. Voor deze cd zijn een aantal gasten uitgenodigd die de cd een extra feestelijk tintje geven. In januari komt van hetzelfde ensemble de live opgenomen cd ‘De Mattheus Passie’ uit. De complete voorstelling op een dubbel cd!

HAVANA-FRONT-2-1