2 Sessions

NIEUWE CD 2 SESSIONS IS UIT

Met veel plezier presenteren wij de nieuwe cd ‘2 Sessions’ van het Ben van den Dungen Quartet.
De cd is onlangs opgenomen na een tour door Argentinië en Uruguay. Ben had ervoor gekozen om de cd op te nemen zonder voorbereiding, met nieuw repertoire en de cd te laten ontstaan in de studio. De groep had zoveel gespeeld dat men voelde dat het hoe dan ook goed zou komen. De stukken, merendeels geschreven door Ben van den Dungen, waren voor iedereen nieuw en na een paar keer spelen, werden ze opgenomen. Het resultaat is deze cd.

“Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten”, zei drummer Art Blakey ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor de muziek die Ben speelt met dit kwartet. Hij begon zijn carrière in het begin van de ’80er jaren met het illustere duo Ben van den Dungen & Jarmo Hoogendijk en richtte vijf jaar geleden deze band op. De groep is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een “happy feel” en 100% pure jazz.
Dit is de derde cd van het Ben van den Dungen Quartet.

Line-up:

Ben van den Dungen – tenorsax en sopraansax
Miguel Rodriguez – piano
Marius Beets – contrabas
Gijs Dijkhuizen – drums

Speellijst:

5-3-2017 Den Haag – Theater Dakota
12-3-2017 Schiedam – Jazzpodium Waterweg
15-3-2017 Zwolle – Theater Cultuurschip De Thor
21-4-2017 Haarlem – Philharmonie
23-4-2017 Nieuw en Sint Joosland – Theater de Wegwijzer
27-5-2017 Den Haag – De Bordelaise
2-7-2017 Rotterdam – North Sea Round Town

Wij hopen u op een van deze data te zien!

Contact:
JWA Jazz
info@jwajazz.nl
070-3625850