Een weergaloos succes!

Het Ben van den Dungen Quartet is nog maar net van start gegaan met hun Tribute to John Coltrane tour maar het is nu al een weergaloos succes. De tijdloze muziek van een van de meest invloedrijke muzikanten aller tijden trekt volle zalen met een razend enthousiast publiek als resultaat.

Zo schrijft jazz magazine ”Jazzenzo”: Een van de meest succesvolle jazzinitiatieven van de laatste tijd is het ‘Tribute to John Coltrane’ project van saxofonist Ben van den Dungen. Inmiddels staan er bijna veertig concerten gepland, een hoeveelheid die in Nederland tegenwoordig eigenlijk niet meer voorkomt. Dat betekent ook dat de behoefte aan de muziek van de grote jazzvernieuwer omvangrijk is. Van den Dungen brengt geïnspireerde uitvoeringen van onder meer ‘Wise One’, ‘Mr Sims’, ‘Afro Blue’, ‘Like Sonny’ en ‘Spiritual’. Ook een ingekorte versie van de suite ‘A Love Supreme’ ontbreekt niet op het programma (jazzenzo, 2020). 

Ook ontving het Quartet lovende kritiek van Progjazz. Zij schreven een stuk over het optreden op het Ujazz festival in Utrecht: Als klapper op de avond presenteerde organisatie van UJazz in De Helling het Ben van den Dungen Quartet, met een tribute aan de legendarische saxofonist John Coltrane. Het concert in De Helling was de aftrap van een nationale tournee, waarbij bekende krakers als ‘Like Sonny’, ‘Afro Blue’ en ‘A Love Supreme’ op het programma staan, maar ook ‘Wise One’ en ‘Mr. Syms’. De liefde en bewondering voor Coltrane druipt er bij Ben van den Dungen vanaf. Hij introduceerde de stukken met korte speeches over het genie, echter  zonder -in zijn eigen woorden- “in een Teleac cursus te willen vervallen” (Progjazz, 2020). Kliek hier voor het hele stuk!

Ben zal de aankomende maanden nog door het hele land touren. Bekijk onze agenda voor alle data.