Bands

Ben van den Dungen Quartet Een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een “happy feel” en 100% pure jazz. In het najaar van 2013 is het eerste album Ciao City uitgebracht, wat werd gevolgd door een reeks concerten door de clubs in Nederland. Het tweede album verscheen in oktober 2014. Dit album was in mei 2014 live opgenomen in Cafe Central in Madrid. In 2016 tourde Ben met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters. In 2017 is Bens laatste album uitgekomen. 2sessions Opgenomen zonder voorbereiding, en een nieuw reportoire, dat is ontstaan in de studio. Een totaal andere aanpak dan we van Ben gewend zijn. In 2019 kwam het quartet met clubtour langs meer dan 50 podia in Nederland. Deze tour was een tribute naar de legendarische Jazzsaxofonist ”John Coltrane”.

Nueva Manteca De Latin jazz-mainstay voor vele jaren (12 succesvolle albums tot op heden) vernieuwd! Nueva Manteca is terug in al zijn glorie – een nieuwe, adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Aftrap voor de vernieuwde band was een triomfantelijke tour in Colombia 2018. Door de jaren heen trad de band op op prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo,en de band had vele beroemde gastmusici zoals o.a. Armando Peraza, Giovanni Hidalgo, Orestes Vilató, Luis Conte.

Tango Extremo Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek. En dat hebben ze ook in het buitenland gehoord. Er werd al getoerd in Spanje, Frankrijk, Portugal, België, Italië, Mexico, Verenigd Koninkrijk, Turkije, Koerdistan, Ierland, Kroatië, Rusland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Bolivia, Uruguay, Zuid-Korea, Groenland, IJsland, Duitsland, Zwitserland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Ecuador en Colombia. In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival in Argentinië: het meest prestigieuze Tango Festival ter wereld!

Musica Extrema De groep is in 2003 opgericht door violiste Tanya Schaap en saxofonist Ben van den Dungen, die vanaf dat moment de artistieke motor zijn achter dit ensemble. De bezetting (met naast viool onder meer saxofoon, accordeon, contrabas en piano ) is niet alledaags en maakt de klank van het orkest uniek. De naam Musica Extrema is een directe verwijzing naar de veelzijdigheid van het repertoire:het gezelschap laat zich beïnvloeden door o.a. klassieke muziek, jazz, Europese folk en het gehele Zuid-Amerikaanse continent. Musica Extrema heeft over de jaren heen vele producties neergezet in de Nederlandse theaters. Vaak voorstellingen met bijzondere samenwerkingen waaronder het internationaal danstheater, Peter Faber, Jan Rot, Marga van Praag en Joke Bruijs.

Round Midnight Orchestra New York ‘Round Midnight is een van de grootste jazz producties van dit moment waarin je het opwindende nachtleven van de clubs rond Broadway, New York, zult ervaren. De band, bestaande uit musici van de crème de la crème van de Nederlandse jazz, zal je meenemen naar de hoogtijdagen van de jazz; een levendige wereld vol spannende muziek en meeslepende verhalen over liefde, verlangen en wanhoop. Met deze magnifieke show zul je genieten van swingende jazz klassiekers, leer je de historische jazz grootheden kennen en zul je voelen hoe levendig en urgent de muziek vandaag de dag nog altijd is. Bekend van verschillende theatertours door Nederland ging de groep in 2018 en 2019 ook op tour naar Colombia, Zuid-Afrika, Thailand, en India.

The Society The Society is een fantasierijke band waarin de luisteraar wordt meegenomen naar de filmische jaren dertig en de gloriedagen van de jazz. De tijd dat jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De jaren dertig zorgden voor de bloei van deze opwindende muziek en leverden een verscheidenheid aan ijzersterke bands op, zoals het orkest van Duke Ellington, Fletcher Henderson en Billy Eckstine .. Karakteristieke muzikanten zoals Coleman Hawkins, Sidney Bechet en Louis Armstrong werden door het publiek omarmd. Je daalt af naar de nachtclubs, het laatste geroezemoes wordt tot zwijgen gebracht, de muzikanten verschijnen op het podium en het avontuur begint. Muziek met een flinke dosis nostalgie.