Ben van den Dungen

Ben van den Dungen tekent zich binnen de wereld van de jazzsaxofoon af als een prominente Nederlandse jazzmusicus. Hij heeft zeker zijn stempel gedrukt op de Nederlandse muziekwereld. Zijn muzikale loopbaan weerspiegelt zijn veelzijdigheid en is beïnvloed door een breed spectrum van jazz en aanverwante genres.

Biografie

Ben van den Dungen is al meer dan 40 jaar actief in de scene. Hij studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 1988. Zijn passie voor jazz bracht hem na zijn studie in Den Haag naar internationale bestemmingen om zijn muzikale horizon verder te verbreden, waaronder New York, Cuba, Colombia en India. Hij heeft meer dan 6000 concerten gegeven in 75 landen en maakte deel uit van invloedrijke groepen zoals het Ben van den Dungen / Jarmo Hoogendijk 5tet, Nueva Manteca en Tango Extremo.

Naast zijn uitvoerende carrière is hij al 33 jaar een toegewijde muziekdocent en componist, met meer dan 80 composities op zijn naam. De afgelopen jaren zet Ben zich in voor de belangen van musici in de culturele sector met zijn werk in organisaties zoals de Kunstenbond/NTB, BIMPRO, BumaCultuur en het Nationaal Podium Plan.

Discografie

Gedurende zijn carrière heeft Ben samengewerkt met verschillende ensembles en muzikale projecten, waarbij hij een indrukwekkende reeks albums heeft uitgebracht.

Daarnaast heeft Ben van den Dungen bijgedragen aan albums van andere artiesten en ensembles, en zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te omarmen en te combineren, heeft zijn discografie tot een rijke en diverse verzameling gemaakt. Deze opnames getuigen van zijn veelzijdigheid en zijn blijvende impact op de wereld van de jazz en verwante genres.