Masha Bijlsma Sextet

Het Masha Bijlsma Sextet neemt je mee op een muzikale reis, waarbij de prachtige stem van Masha Bijlsma de hoofdrol speelt. Deze getalenteerde zangeres wordt bijgestaan door een indrukwekkende line-up bestaande uit eersteklas muzikanten, waaronder topblazers Ilja Reijngoud op trombone en Ben van den Dungen op saxofoon. De strakke ritmesectie met Hans Kwakkernaat op piano, Ruud Ouwehand op contrabas en Dries Bijlsma op drums laat zich ook niet onbetuigd, en ze improviseren vrijelijk en vol passie.

Masha Bijlsma’s stem, met een enorm bereik en een vleugje rauwheid, klinkt Amerikaans en wordt naast Ilja Reijngoud en Ben van den Dungen regelmatig als een derde solo-instrument ingezet. Het sextet speelt zowel eigen composities als prachtige arrangementen van nummers van jazzgrootheden als Abbey Lincoln, Charles Mingus, Jasper van ’t Hof en Tony Lakatos, met wie Bijlsma meerdere cd’s heeft opgenomen.

Masha Bijlsma is een wereldwijd bekende jazzvocaliste wiens talent in Nederland wellicht nog ondergewaardeerd is. Haar krachtige, volle stem met een breed bereik en een vleugje rauwheid is zowel indrukwekkend als meeslepend. Ze heeft een Amerikaanse sound, wat haar onderscheidt van veel andere jazzvocalisten. Over haar eerbetoon aan de in 2010 overleden Amerikaanse zangeres Abbey Lincoln schreef Ruud Meijer in HP-de Tijd: ‘Bijlsma zingt net zo ’zwart’ als dat ze blank en blond is. En dat met een timing en tekstinterpretatie om jaloers op te zijn.’

Recentelijk bracht ze het album ‘Interaction’ (2022) uit, een eerbetoon aan twee onlangs overleden bandleden: contrabassist Henk de Ligt en pianist Rob van de Broeck. Dit indrukwekkende album, met een gevarieerd repertoire, heeft lovende kritieken ontvangen. Cyriel Pluimakers in Jazzism schreef: ‘Met ‘Interaction’ levert Bijlsma een dijk van een album af dat internationale aandacht verdient.’ Rinus van der Heijden in JazzNu merkte op: ‘Masha Bijlsma manifesteert zich wederom als een verhalenvertelster die met haar overtuigende stemgeluid alle facetten van menselijke emoties langs gaat. (..) Topklasse!’

Het Masha Bijlsma Sextet is een muzikaal avontuur dat de luisteraar meeneemt op een reis vol emotie, passie en virtuositeit. Met hun indrukwekkende optredens en onmiskenbare geluid blijft deze groep de grenzen van de jazz verkennen en verleggen, keer op keer.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
previous arrow
next arrow