Obsession Blues

Het Ben van den Dungen Quartet presenteert met volle trots hun nieuwe album, getiteld “Obsession Blues,”. Dit bijzondere album is opgenomen tijdens een concert dat plaatsvond in Saline Royale in Arc-et-Senans, Frankrijk. Het concert maakte deel uit van een reeks evenementen die mede georganiseerd werden in samenwerking met de getalenteerde Franse schilder, Charles Belle.

“Obsession Blues” neemt luisteraars mee op een opwindende muzikale reis. Het repertoire van het album omvat een verzameling bluesgerelateerde stukken en composities die zijn geïnspireerd door de diepe emoties en expressie van de blues. Wat dit album echt bijzonder maakt, is dat het geheel bestaat uit eigen composities van het Ben van den Dungen Quartet, wat getuigt van hun creatieve originaliteit en diepgaande betrokkenheid bij het project.

Ben van den Dungen zelf deelt zijn persoonlijke kijk op het album: “Dit is het vijfde album van mijn kwartet, en het vangt een moment in de tijd waarin ik dieper wilde duiken in de blues in zijn algemeenheid. Het concert dat leidde tot dit album was een opmerkelijke ervaring. Ik had eerder samengewerkt met de Franse schilder Charles Belle, wiens kunstwerken zowel imposant als explosief zijn, maar tegelijkertijd een zekere intimiteit uitstralen. Het concert vond plaats in een oude fabriek in een zoutmijn, een zeer inspirerende locatie op zich. Charles Belle schilderde live tijdens het concert, wat betekende dat we ruim drie uur aan één stuk door moesten spelen. Tijdens dit muzikale marathon raak je als vanzelf in een trance. Voor ik het wist, waren de drie uur voorbij. Uit het volledige concert hebben we zorgvuldig geselecteerde stukken gekozen om op de cd te zetten, en zo is ‘Obsession Blues’ ontstaan.”

Dit album is niet zomaar een muzikale opname; het is een levendige en indrukwekkende herinnering aan een unieke ontmoeting tussen schilderkunst en jazz. Namens het Ben van den Dungen Quartet wordt de luisteraar uitgenodigd om deel te nemen aan deze boeiende muzikale reis en te genieten van de diepgaande emoties en creativiteit die “Obsession Blues” te bieden heeft.