Recensie JAZZENZO

Het nieuwste album van het Ben van den Dungen Quartet heeft veel positieve aandacht gekregen in een recente recensie op Jazzenzo, geschreven door Cyriel Pluimakers. De recensie prijst het kwartet voor het belichamen van de kernwaarden van jazz, zoals blues, bebop en swing, en benadrukt de verademing die dit geluid biedt te midden van de vele muzikale vormen die tegenwoordig als jazz worden gelabeld.

“Opmerkelijk is dat tegenwoordig veel muzikale vormen als jazz worden gelabeld, die een decennium geleden zonder aarzeling voorzien zouden zijn van het predicaat lichte muziek. Bij gebrek aan grote nieuwe namen, brengen marketeers allerlei artistiek geknutsel onder de bekende noemer. Het is dan ook een verademing om weer eens een degelijk geluid te horen dat de kernwaarden – blues, bebop en swing – van het genre belichaamt. En wie is er beter in staat om dit neer te zetten, dan Dutch classic Ben van den Dungen?” aldus Cyriel Pluimakers in de recensie.

Het nieuwe album van het Ben van den Dungen Quartet is een must-have voor jazzliefhebbers die verlangen naar de tijdloze klanken van blues, bebop en swing. Met de lof die het album heeft ontvangen in de recensie van Jazzenzo, lijkt het erop dat Ben van den Dungen en zijn getalenteerde medemuzikanten een waardevolle toevoeging hebben geleverd aan het hedendaagse jazzlandschap.

Lezers kunnen het volledige artikel van Cyriel Pluimakers op Jazzenzo lezen via www.jazzenzo.nl.