The New Composers Pool

The New Composers Pool project is een unieke samenkomst van jonge componisten en musici uit diverse muzikale genres, variërend van jazz en pop tot klassieke en wereldmuziek. Dit uitzonderlijke ensemble bestaat uit negen getalenteerde artiesten die zich hebben verenigd om ‘de Dag’ te vertolken door middel van op maat geschreven composities. Dit muzikale meesterwerk komt tot stand door de creatieve inspanningen van de ensembleleden, die elk hun unieke bijdrage leveren aan dit grootschalige ‘gestalt’ compositieproject.

De New Composers, in willekeurige volgorde, brengen een breed scala aan muzikale vaardigheden en invloeden naar dit ensemble:

Thijmen Molema (drums) – Een ervaren muzikant in de Rotterdamse popscene en op jazzfestivals zoals North Sea Jazz.

Freek Mulder (bas) – Een veelgevraagde bassist en producer die in 2022 zijn debuut-EP “Fledge” uitbracht onder het pseudoniem kotokid.

Danny Rombout (percussie) – Een Nederlands-Indiase percussionist, drummer en producer met een indrukwekkende carrière.

Anton de Bruin (toetsen) – Een sessiemuzikant en de oprichter van Cloud Orchestra met een recente residentie bij de Rotterdamse jazzclub Bird.

Ella Zirina (gitaar) – Een Letse muzikante die de Nederlandse jazzscene verovert met samenwerkingen met bekende artiesten.

Simone van der Weerden (bandoneon) – Een toonaangevende bandoneoniste in zowel de tangowereld als daarbuiten.

Maarten Combrink (trombone) – Een recente winnaar van de Carl Fontana trombonecompetitie en een veelgevraagd muzikant bij gerenommeerde orkesten.

Daan Kluwer (saxofoon) – Een opkomend talent in de jazzscene met een veelzijdig portfolio.

Marit van der Lei (vocals) – Een actieve zangeres met indrukwekkende optredens in diverse ensembles en projecten.

Dit project, mede mogelijk gemaakt door de VCTN en de NTB/Kunstenbond, belichaamt de diverse talenten en invloeden van de New Composers. Samen smeden ze een harmonieuze en intrigerende muzikale reis die ‘de Dag’ op unieke wijze weerspiegelt. Een waarlijk bijzondere en inspirerende samenkomst van jonge geesten in de muziek, die belooft te zorgen voor een gedenkwaardige luisterervaring voor het publiek. Dit ensemble viert de kracht van samenwerking en muzikale diversiteit en biedt een frisse kijk op wat er mogelijk is wanneer talent en passie samenkomen.