Tribute To John Coltrane

Stap binnen in een sonische reis naar de ziel van jazz. Het Ben van den Dungen Quartet neemt je mee op een betoverende muzikale odyssee, een eerbetoon aan de onvergetelijke saxofonist, John Coltrane, een van de grootste iconen in de geschiedenis van de saxofoon en de jazz.

John Coltrane, wiens muziek de wereld veranderde en grenzen verlegde, is vooral bekend geworden tijdens zijn samenwerking met de legendarische Miles Davis. Zijn solo-inspanningen waren als artistieke explosies, met albums zoals “Blue Trane” en “Giant Steps” die de wereld met verwondering en bewondering vervulden. Deze platen werden onmiddellijk klassiekers, en hun invloed blijft de tand des tijds trotseren.

In de tumultueuze jaren zestig besloot Coltrane een nieuwe weg in te slaan door een nieuw kwartet te vormen, wat de jazzmuziek drastisch veranderde. Dit was het tijdperk waarin modale jazz werd geboren, en legendarische albums zoals “Impressions” en “A Love Supreme” ontstonden. De muziek van Coltrane was niet langer beperkt tot conventionele akkoordprogressies; het werd een bevrijding van de noten, een expressie van de ziel.

Het Ben van den Dungen Quartet eert deze muzikale erfenis met een wervelende ode. Ze brengen een hedendaagse interpretatie van een repertoire dat met recht als ‘klassiek’ wordt beschouwd. Ben van den Dungen, een virtuoos op de saxofoon, leidt dit ensemble op meesterlijke wijze en vangt de geest van Coltrane met een passie die voelbaar is in elke noot.

Deze hommage is meer dan alleen een muzikale reis terug in de tijd. Het is een herbeleving van de tijd toen jazz zichzelf opnieuw uitvond, een tijd waarin Coltrane de norm stelde voor wat mogelijk was in de muziek. Het is een viering van de voortdurende invloed van Coltrane en een erkenning van de tijdloze aard van zijn visie.

Stap binnen in de wereld van Ben van den Dungen’s Tribute to John Coltrane en laat je meevoeren op een betoverende reis door de klanken en emoties van een tijdloze legende. Het is een eerbetoon dat de geest van Coltrane doet herleven en zijn muzikale nalatenschap levend houdt, een ervaring die je niet mag missen.