Ben van den Dungen

Ben van den Dungen tekent zich binnen de wereld van de jazzsaxofoon af als een prominente Nederlandse artiest. Hij heeft zijn stempel gedrukt op zowel de Nederlandse als de internationale muziekwereld. Zijn muzikale loopbaan weerspiegelt zijn veelzijdigheid en blijvende invloed op de jazz en aanverwante genres.

Biografie

Ben van den Dungen, een vooraanstaande Nederlandse jazzsaxofonist, studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 1988. Zijn passie voor jazz bracht hem naar internationale bestemmingen, waaronder New York, Cuba, en India, waar hij zijn muzikale horizonten verbreedde. Hij heeft meer dan 5500 concerten gegeven in 70 landen en maakte deel uit van invloedrijke groepen zoals Nueva Manteca en Tango Extremo. Naast zijn uitvoerende carrière is hij een toegewijde muziekdocent en componist, met meer dan 80 composities op zijn naam. Ben van den Dungen heeft een blijvende invloed gehad op de Nederlandse en internationale muziekscene als muzikant, leraar, en componist.

Discografie

Gedurende zijn carrière heeft Ben samengewerkt met verschillende ensembles en muzikale projecten, waarbij hij een indrukwekkende reeks albums heeft uitgebracht.

Daarnaast heeft Ben van den Dungen bijgedragen aan albums van andere artiesten en ensembles, en zijn vermogen om verschillende muziekstijlen te omarmen en te combineren, heeft zijn discografie tot een rijke en diverse verzameling gemaakt. Deze opnames getuigen van zijn veelzijdigheid en zijn blijvende impact op de wereld van de jazz en verwante genres.