Ben van den Dungen Quartet

Het Ben van den Dungen Quartet is een buitengewone samensmelting van individuele persoonlijkheden die enkel in de wereld van jazz hun harmonieuze eenheid vinden. Geleid door de bezielende klanken van Ben van den Dungen op saxofoon, presenteert dit kwartet een meeslepend muzikaal avontuur waarbij verschillende muzikale afkomsten en talenten samenkomen in een aanstekelijke symfonie.

Met een frisse, hedendaagse benadering brengt het Ben van den Dungen Quartet een unieke en onweerstaanbare “happy feel” naar het jazzpodium. Hun muziek is doordrenkt van de essentie van jazz, waarbij ze traditie en vernieuwing naadloos combineren, wat resulteert in een geluid dat 100% pure jazz is.

Line Up

Ben van den Dungen – Saxofoon: Ben van den Dungen is de visionaire bandleider en een meesterlijke saxofonist die met zijn virtuoze spel en diepgaande muzikale inzicht de ruggengraat vormt van het kwartet. Zijn expressieve saxofoonklanken brengen de luisteraars op een reis door emoties en verhalen.

Miguel Rodriguez – Piano: Miguel Rodriguez voegt een verfijnde pianoklank toe aan de groep. Zijn vingervlugge en inventieve spel creëert de perfecte harmonische achtergrond voor de creatieve improvisaties van het kwartet.

Marius Beets – Contrabas: Marius Beets, de bedreven contrabassist, brengt diepte en ritme in de muziek van het kwartet. Zijn groovy baslijnen leggen het fundament voor de rest van de groep om op te bouwen en te experimenteren.

Gijs Dijkhuizen – Drum: Gijs Dijkhuizen, de dynamische drummer van het kwartet, is verantwoordelijk voor de pulserende ritmes en de levendige drive die de muziek voortstuwen. Zijn ritmische diversiteit voegt een extra laag van levendigheid toe aan de algehele sound.

Samen vormen deze vier muzikanten het Ben van den Dungen Quartet, dat keer op keer het publiek betovert met hun onweerstaanbare mix van stijlen, technisch vakmanschap en gepassioneerde uitvoeringen. Ze brengen de jazztraditie naar de moderne tijd en nodigen luisteraars uit om de vreugde en het avontuur van hun muziek te ervaren.

Het Ben van den Dungen Quartet is niet alleen een eerbetoon aan het verleden van de jazz, maar ook een beloftevolle blik op de toekomst van dit geliefde genre. Hun muziek is een viering van vrijheid, expressie en de tijdloze magie van jazz, die mensen van alle leeftijden en achtergronden blijft inspireren en verenigen.