De Mattheus Passie in Theater Streams Breede Beek in Nijkerk

NIJKERK De Mattheus Passie, in de versie van Jan Rot, van het gezelschap Musica Extrema en verteller Noraly Beyer is zondag 9 april te zien in Theater Streams Breede Beek in Nijkerk. Vertolkt in een ,,gedurfde en verfrissende bewerking.” In deze versie zullen klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. 

Theatermaker Jan Rot († 22-04-2022) maakte de Nederlandse hertaling waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld. Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt vanaf 2023 de rol van verteller op zich. Zangeres Sharon Kips neemt samen met bariton Job Hubatka de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor haar rekening. Sharon Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

ORKEST

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken. Muzikale begeleiding door Musica Extrema: Tanya Schaap (viool en artistieke leiding), Ben van den Dungen (sopraan saxofoon), Mihan Hong (piano), Hans van der Maas (accordeon) en Tomek van Leeuwen (contrabas).