Goldstein & Silver

In het bruisende hart van 52nd Street, op weg naar zijn kantoor in Seventh Avenue, dwaalt Harry Goldstein door de legendarische Swing Street. Als advocaat voor ogenschijnlijk legale zaken heeft hij jarenlang de zakelijke wereld gediend. Maar niets kan hem zo in vervoering brengen als de hypnotiserende klanken van jazzmuziek. Jazz is voor Harry niet zomaar een passie; het is de meest meeslepende bijzaak in zijn leven.

De avond ervoor woonde hij een optreden bij van de briljante pianist Horace Silver, de nieuwste sensatie in de stad, met zijn trio, waarin niemand minder dan Art Blakey de drums bespeelde. Terwijl Harry verder loopt, laat hij zijn gedachten de vrije loop…

Jazzmuziek, een perfecte balans tussen intellect en gevoel, waarbij het laatste de boventoon voert. Het is doordrenkt met de melancholie en vreugde van de blues. Energie stroomt ongeremd, zonder grenzen. De baslijnen zijn op zichzelf al meesterwerken, funky, uitnodigend en de essentie van pure jazz. Dit is muziek die recht uit het hart komt, precies zoals jazz bedoeld is.

“Goldstein & Silver” is een verrassende ode aan de legendarische jazzpianist Horace Silver. Deze band, samengesteld uit jonge talenten en gevestigde namen, heeft een hedendaagse kijk op de muziek die ooit de hoogtijdagen van de jazz definieerde.

Vanmiddag wacht Harry Goldstein een uitdagende taak: een rechter overtuigen in een complexe zaak met betrekking tot de intenties van zijn cliënt. Maar eerlijk gezegd lijkt Harry er niet echt wakker van te liggen. Eén ding is echter zeker: vanavond zal hij op de eerste rij zitten bij het concert van Silver!

Deze getalenteerde line-up, bestaande uit Thijs Nissen op alt saxofoon, Ben van den Dungen op tenor saxofoon, Rob van Bavel op piano, Steven Willem Zwanink op contrabas en Mitchell Damen op drums, belooft een avond vol onvergetelijke jazzklanken en een eerbetoon aan een legendarische muzikant. Een avond waarop passie voor jazz de hoofdrol speelt en waar Harry Goldstein in zijn element is.