Musica Extrema

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Musica Extrema een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt, waarmee ze zichzelf onderscheiden als een veelzijdig ensemble. Dit orkest heeft met trots zowel nationaal als internationaal haar unieke klank en artistieke visie gedeeld, waardoor het publiek in de ban raakt van hun muzikale reis.

Musica Extrema werd opgericht door violiste Tanya Schaap, die als de artistieke drijvende kracht fungeert sinds de oprichting. Musica Extrema onderscheidt zich niet alleen door haar virtuoze musici, maar ook door haar onconventionele bezetting, die in de loop der jaren een schat aan muzikale mogelijkheden heeft onthuld. Dit heeft geresulteerd in een onmiskenbaar unieke klank die het publiek keer op keer betovert.

Het repertoire van Musica Extrema is even divers als het ensemble zelf, en hun veelzijdigheid heeft hen tot ver buiten de Nederlandse grenzen gebracht. Ze hebben met succes opgetreden op zowel grote als intieme podia, en het buitenland heeft al herhaaldelijk mogen genieten van de veelzijdigheid van dit ensemble.

Musica Extrema heeft lof geoogst met opmerkelijke voorstellingen, waaronder de indrukwekkende uitvoeringen van klassiekers zoals De Mattheus Passie en Missa. Daarnaast hebben ze de danswereld betoverd met dynamische voorstellingen als Tango Mania, Tin Pan Alley, en Partita. Deze voorstellingen combineren meesterlijk live muziek met de kunst van het dansen en vormen een opwindende samensmelting van genres.

Line-up

  • Tanya Schaap – Viool
  • Ben van den Dungen – Saxofoons
  • Vincent Koning – Elektrische gitaar
  • Miguel Rodriguez – Piano
  • Steve Zwanink – Dubbele basgitaar
  • Paul van Kessel – Speciale gast & Zang