Tango Extremo

Tango Extremo is sinds haar oprichting in 2003 uitgegroeid tot een fenomeen dat de muziekwereld op zijn kop heeft gezet. Dit opmerkelijke orkest heeft niet alleen de Nederlandse podia, zowel groot als klein, veroverd, maar heeft ook internationale faam vergaard. Het ensemble, opgericht door de gepassioneerde violiste Tanya Schaap, is een artistieke krachtpatser die zowel muzikale grenzen verlegt als unieke geluiden creëert.

Met een bezetting die allesbehalve conventioneel is, heeft Tango Extremo ontdekt dat ongebruikelijke wegen vaak leiden tot buitengewone muzikale mogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in een klank die de band tot een uniek geluid maakt. Naast het verkennen van de wereld van tango nuevo, heeft de groep zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata-gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo-idioom.

Tango Extremo heeft een onwrikbare positie veroverd in het Nederlandse muziekleven en betovert het publiek op uiteenlopende podia, variërend van jazzfestivals tot klassieke concertzalen tot tango-salons. Hun repertoire is net zo divers als hun bezetting, met invloeden van klassieke muziek, jazz en Braziliaanse klanken die naadloos samengaan met de magische klanken van tango nuevo.

Het ensemble heeft samengewerkt met een scala aan hedendaagse componisten en arrangeurs, waaronder Martin Fondse, Ilja Reijngoud, Onno Krijn, Renard Aust, en nog veel meer. Deze samenwerkingen hebben geleid tot een constant evoluerend geluid dat blijft verbazen.

Tango Extremo is niet beperkt tot de Nederlandse grenzen; het ensemble heeft een internationale carrière opgebouwd met optredens in landen als Spanje, Italië, Mexico, Argentinië, en nog veel meer. Ze hebben zelfs opgetreden op het prestigieuze ‘Buenos Aires Tango Festival’ in Argentinië, een indrukwekkende prestatie voor een niet-Argentijns orkest.

Tango Extremo is meer dan een muzikaal ensemble; het is een avontuurlijke reis door de wereld van muziek, waarbij passie en virtuositeit samenkomen om een onvergetelijke muzikale ervaring te creëren.