The Society

The Society of Associated Musicians and Raconteurs, ook wel bekend als ‘The Society’, is een intrigerende band opgericht door Ben van den Dungen. Dit ensemble neemt de luisteraar mee naar de sfeervolle jaren dertig, een tijd waarin jazz de soundtrack van het leven was.

In de jaren dertig beleefde de jazz zijn hoogtijdagen en ontstonden er legendarische bands zoals het orkest van Duke Ellington en Fletcher Henderson. Deze periode bracht een schat aan onvergetelijke muziek voort, waarbij karakteristieke tenorsaxofonisten zoals Coleman Hawkins, Ben Webster, Lester Young en Paul Gonzalves het publiek in hun greep hielden.

The Society is een reactie op de abstractie binnen de moderne jazz. Met een sterke dosis nostalgie en een diep geworteld respect voor het jazzverleden, brengen ze de muziek van de jaren dertig naar de urgentie van vandaag. Dit ensemble laat de luisteraar reizen door de tijd, waarbij ze de magie en intensiteit van de jazz uit die periode opnieuw tot leven brengen.

Met The Society wordt de luisteraar ondergedompeld in een muzikale beleving die zowel de ziel van de dertiger jaren als de moderne tijdsgeest omarmt. De band weet de brug te slaan tussen heden en verleden, waardoor ze een unieke en meeslepende ervaring bieden voor liefhebbers van zowel vintage jazz als eigentijdse muzikale urgentie.

The Society, onder leiding van Ben van den Dungen, is niet zomaar een band; het is een muzikale reis door de tijd, waarbij het verleden en het heden op harmonieuze wijze samenkomen. Deze band brengt een eerbetoon aan de grootheden van de jazz en laat de tijdloze schoonheid van deze muziek opnieuw stralen, met een frisse en hedendaagse twist.